Οι σπουδές στο κατεξοχήν μας λαϊκό όργανο χωρίζονται σε 3 επίπεδα. Μέγιστη διάρκεια φοίτησης σε κάθε επίπεδο είναι τα 3 έτη! Στους αποφοίτους του τμήματος χορηγείται βεβαίωση σπουδών!

Παρά τη φημολογία ότι το μπουζούκι διδάσκεται εμπειρικά, όλα όσα χρειάζεται να ξέρει κάθε νέος σολίστας υπάρχουν καταγεγραμμένα στη μέθοδο διδασκαλίας που χρησιμοποιείται στη σχολή μας! Η μέθοδος εξελίσσεται τα τελευταία 20 χρόνια έτσι ώστε σήμερα απδεδειγμένα να είναι η πιο άρτια δομημένη και ταχύρηθμη μέθοδος διδασκαλίας στο μπουζούκι. Ο σπουδαστής με τη βοήθεια του δασκάλου του, ακολουθώντας ένα ένα τα βήματα της μεθόδου μπορεί να επιτύχει υψηλότατο βαθμό δεξιοτεχνίας κατά την αποφοίτησή του!

Καθόλη τη διάρκεια σπουδών οι σπουδαστές παρακολουθούν επιπλέον μαθήματα θεωρίας, σολφέζ, ντικτέ και χορωδίας. Παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όλα τα εργαστήρια ή σεμινάρια που αφορούν το αντικείμενο σπουδών τους. Το σημαντικότερο δε εργαλείο που τους παρέχεται είναι η συμμετοχή στα σύνολα λαϊκής μουσικής των σχολών τα οποία κάθε χρόνο οργανώνουν συναυλίες σε συνεργασία με τους δήμους ή άλλους πολιτιστικούς φορείς. Έτσι εφαρμόζουν στην πράξη τις γνώσεις τους, μαθαίνουν δίπλα σε πιο προχωρημένους σπουδαστές, εξοικειώνονται με το πάλκο και το σολιστικό ρόλο του οργάνου. 

Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί είναι από τη συναυλία των ¨Εναρέ" στο Βαφοπούλειο πνευματικό κέντρο μετά από πρόσκληση της διοίκησης τον Δεκέμβριο του 2019!

Ο υπεύθυνος τμήματος

Αργυρίου Βασίλης