Οι σπουδές στη μουσική χωρίζονται σε δύο κατηγορίες

 1.Στην κλασική σπουδή

 2.Στη σύγχρονη σπουδή

Στην κλασική σπουδή ανήκουν οι σπουδές  των οργάνων της συμφωνικής ορχήστρας (πνευστά, έγχορδα, κρουστά), του πιάνου, της μονωδίας και  της κλασσικής κιθάρας. Κλασικές σπουδές επίσης θεωρούνται και τα ανώτερα θεωρητικά(αρμονία, αντίστιξη, φούγκα). Οι απόφοιτοι των τμημάτων παίρνουν πτυχίο ή δίπλωμα αναγνωρισμένο από το κράτος.

Στην σύγχρονη σπουδή ανήκουν  οι σπουδές στα όργανα, της ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας, της λαϊκής κιθάρας, του μπουζουκιού, των τυμπάνων, του ηλεκτρικού μπάσου, του ακορντεόν, των πλήκτρων, του σύγχρονου τραγουδιού, του παραδοσιακού κλαρίνου και όλων των παραδοσιακών οργάνων. Οι απόφοιτοι των τμημάτων παίρνουν βεβαίωση σπουδών από τη σχολή.

Η δομή των σπουδών είναι κοινή, αν και η διαβάθμιση στις τάξεις  των οργάνων διαφέρει μεταξύ των αναγνωρισμένων και μη. Οι απαιτήσεις στην ύλη καθιστούν  συντομότερη τη σπουδή στα μη αναγνωρισμένα όργανα.  

Το πλήρες εβδομαδιαίο διδακτικό πρόγραμμα για τους σπουδαστές  της σχολής περιλαμβάνει 5 μαθήματα:

 45΄ατομικό μάθημα

 60΄θεωρία(+σολφέζ το 1ο έτος).

 30΄σολφέζ(από το 2ο έτος)

 30΄ομαδικό πιάνο

 60΄χορωδία

Και για τους πιο προχωρημένους επιπλέον:

πρόβες  ορχήστρας 1-3 ώρες, θεματικά εργαστήρια 60΄-90΄.

Επιπρόσθετα λειτουργούν τμήματα γνωριμίας με τη μουσική που απευθύνονται σε παιδιά έως  10 ετών  τα οποία είναι:

 Keys for kids για παιδιά 5-7 ετών:

 60’ μουσική προπαιδεία

 60΄προπαιδεία πιάνου

 60΄χορωδία

 First steps για παιδιά 7-9 ετών:

 60΄ομαδικό πιάνο

 60΄ θεωρία groovy

 60΄χορωδία

Από το 2017 ξεκινήσαμε και το πρόγραμμα easy start  με κόστος 25€/το μήνα και αφορά ομαδικά μαθήματα 3 ατόμων διάρκειας 60΄. Το πρόγραμμα ανοίγει στις αρχές της διδακτικής περιόδου Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και  εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο. Τμήματα easy start δεν ξεκινούν κατά τη διάρκεια του έτους.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα στη σύγχρονη σπουδή εφόσον συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι να επιλεγεί μόνο το ιδιαίτερο μάθημα.

Ο εξοπλισμός της σχολής είναι άριστος, υπερσύγχρονος και πλήρης , ικανός να στηρίξει μια μουσική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

Η σχολή διαθέτει δική της βιβλιογραφία η οποία εμπλουτίζεται διαρκώς. Η βιβλιοθήκη της απαριθμεί εκατοντάδες βιβλία μουσικής δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές της να έχουν πρόσβαση στην γνώση χωρίς περιορισμούς.

Η σχολή λειτουργεί από το 2001 και είναι αναγνωρισμένη από το κράτος.  Μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει ήδη διπλωματούχοι και πτυχιούχοι μουσικοί  από την κλασική σχολή πολλοί από τους οποίους είναι ήδη επαγγελματίες καλλιτέχνες ή δάσκαλοι – καθηγητές.

Στη σχολή διοργανώνονται σεμινάρια με αναγνωρισμένους σολίστες δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους σπουδαστές της να εμπλουτίζουν τις γνώσεις  τους ακόμα περισσότερο.

Η "Εν Αρμονία" συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ παράλληλα δίνει συναυλίες, με τα μαθητικά σύνολα στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων της , προάγοντας  διαρκώς  την ανάπτυξη του πολιτισμού στην πόλη μας.

 Αναλυτικά στη σχολή διδάσκονται:

Πιάνο

Σύγχρονο πιάνο

Αρμόνιο - πλήκτρα

Κιθάρα κλασσικήακουστική, ηλεκτρική

Βιολί

Βιολοντσέλο

Κοντραμπάσο

Φλογέρα

Φλάουτο

Κλαρινέτο και παραδοσιακό κλαρίνο

Σαξόφωνο

Ηλεκτρικό μπάσο

Μπουζούκι, τζουράς, μπαγλαμάς

Φωνητικά - σύγχρονο τραγούδι

Ντραμς - κρουστά

Ακκορντεόν

Ποντιακή λύρα

Ανώτερα θεωρητικά 

Μουσική τεχνολογία

Μουσική προπαιδεία

Προετοιμασία πανελλαδικών εξετάσεων στο ειδικό μάθημα.